Youtube

YouTube is een website van YouTube LLC, een dochteronderneming van Google Inc. Het is een site waar gebruikers kosteloos video’s kunnen publiceren en voorzien van reclame kunnen bekijken.

De best bekeken video op YouTube is “Baby Shark danceg” van Wiz Khalifa met meer dan 7 miljard views (december 2020). YouTube is op Google na de meest gebruikte “zoekmachine” ter wereld. Per maand bezoeken ruim 9 miljoen Nederlanders YouTube of de YouTube app’s.

De advertentie mogelijkheden zijn pre-rolls (video) en tekst advertenties zoals “in-stream ads“. Preroll-videoadvertenties worden vóór andere video’s getoond op YouTube. Andere videoadvertenties worden getoond naast video’s die worden afgespeeld en in de zoekresultaten.,/p.

Tip: Bij YouTube bereik je altijd meer dan waarvoor je inkoopt, hou hier rekening mee bij het bepalen van het budget. Bij YouTube betaal je alleen wanneer iemand je advertentie tot het einde kijkt of erop klikt. Als een gebruiker je advertentie overslaat voordat er 30 seconden zijn verstreken (of het einde is bereikt), hoef je helemaal niets te betalen.