Werkwijze Sam helpt!

SAM helpt middels een uitgekiend stappenplan zodat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn, en wat ze wanneer in het proces kunnen verwachten.

Stap 1
Als je hebt gekozen voor de optie “Webdesign” neemt de design afdeling binnen enkele werkdagen na akkoord contact op om de inzet van de pagina’s door te nemen en samen de lay-out te bepalen. Een andere optie is het design baseren op basis van een template of design dat wordt aangeleverd door derden.
Tevens voorziet de klant SAM helpt! van de benodigde bestanden, zoals huisstijl (kleurgebruik en lettertype) en logo’s. Aan de hand van deze bestanden en besproken uitstraling wordt de lay-out bepaald, en komt SAM helpt! met de eerste opzet in de vorm van een mockup zoals hieronder.

Op deze eerste mockup die samen met de opdrachtgever tot stand is gekomen, zijn nog twee correctierondes mogelijk om het design verder te finetunen.

Stap 2
Na de goedkeuring van het design start de technische afdeling met de bouw van de website. Alle functionaliteit zoals besproken wordt hierin verwerkt. Dit is ook het moment dat de opdrachtgever de verschillende teksten per pagina aanlevert of door SAM helpt! laat schrijven/redigeren.

Stap 3
Het design en het technische gedeelte zijn samengevoegd en geoptimaliseerd. De website is klaar om samen af te schouwen. Tijdens het afschouwen nemen we de website door en zetten we de puntjes op de “i”. Het veranderen van bijvoorbeeld foto’s en het aanpassen van tekst is in deze laatste beperkte correctieronde mogelijk.

Stap 4
De website is klaar om opgeleverd te worden. De oplevering wordt in overleg verzorgd. Als SAM helpt! ook de verhuizing doet, gebeurt dit eind van de avond en op een vooraf besproken dag. Bij de verhuizing bewaren we de oude sitemap en koppelen deze aan de nieuwe website. Hierdoor behoudt de website de zo zorgzaam opgebouwde ranking in Google. De verhuizing gebeurt ’s avonds om hinder zo veel mogelijk te voorkomen.

Na oplevering  ontvangt de klant de inloggegevens van het CMS, en krijgt deze uitleg over het systeem en hoe zelf eenvoudige aanpassingen te doen.