Online trends 2020

Wat zijn de online marketing trends voor 2020?

De online ontwikkelingen gaan razendsnel. Vorig jaar lag de focus o.a. op de toenemende mate van AI en social media. In 2020 richten we onze pijlen op o.a. PWA, chatbots, personalisatie, video marketing, influencer marketing en nog veel meer. Hieronder lichten we er drie toe.

PWA
Progressive web apps zijn eenvoudige webapplicaties die app’s, zoals we die kennen van onze telefoon en het web combineren. Hierdoor kan je o.a. offline shoppen (mocht je even geen bereik hebben) en is deze manier van surfen zeer solide en razendsnel. De data van de site is direct beschikbaar. Voor webshops een zeer relevante ontwikkeling die de conversie ten goede komt.

Chatbots
Websitebezoekers verwachten ieder moment van de dag in contact te kunnen komen met een medewerker. Zodoende hebben we eerder voor een aantal van onze klanten tawk.to geïnstalleerd. Dit is een uiterste handig tool die het mogelijk maakt berichten van klanten te ontvangen op je desktop of handige app op je mobiele telefoon. De volgende stap zijn slimme chatbots die ook midden in de nacht antwoord kunnen geven op basis van AI en machine learing, zonder tussenkomst van een medewerker. Deze bots zijn dusdandig doorontwikkeld dat je het lijkt alsof je echt een medewerker aan de “lijn” hebt.

Video Marketing
SAM helpt! biedt vanaf het begin van haar bestaan online marketing en online video aan. Wij geloven in online video als een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Website bezoekers / potentiële klanten willen de informatie zo snel en overzichtelijk mogelijk ontvangen en zeker niet lezen. Daarnaast zijn de mogelijkheden met video bijna grenzenloos en de impact zoveel groter dan een platte tekst en/of statische beelden.

Video is hot, het is een veel gebruikte tool voor online learing. Uit recent onderzoek blijkt video zelfs de belangrijkste informatiebron voor het leren van nieuwe producten en services (The State of Video Marketing in 2020).

Video zal in 2020 nog meer worden ingezet voor online marketing (social media, web ads, etc, etc), nieuwsvlogs, live events en 360º video. Waar b.v. makelaars voorheen foto’s maakte, maken ze nu 360º foto’s en zullen ze in 2020 wellicht voor 360 video kiezen. Mits er dan nog iets te verkopen valt 😉


Wil je meer informatie over deze trends of heb je andere online marketing vraagstukken dan horen we dat graag. Meedenken doen we kosteloos!

Share this post
  , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *