Focus je op zaken die je onderneming tot een succes maken

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Focus je op zaken die je onderneming tot een succes maken. Deze 5 tips kunnen je hierbij helpen!

Doel
Welk doel wil je met jouw ambitie bereiken en hoe bereik je dat? Waarom start je jouw bedrijf en wie is je doelgroep? Zorg dat je de markt goed kent, en weet wie je concurrentie is. Verdiep je hierin, en maak een ondernemingsplan waarin je je zakelijke plannen zet. Doe waar jij goed in bent, en besteed zaken waar je minder van weet, zoals bijvoorbeeld marketing of boekhouding, uit aan iemand die er verstand van heeft.

Netwerk
Bouw een relevant netwerk op. Dit is cruciaal voor het slagen van een onderneming. Mensen met een sterk netwerk kunnen je in contact brengen met potiële klanten of investeerders. Ga op bijeenkomsten gesprekken aan met mensen die je nog niet kent.

Voorbereiding
Bereid je goed voor op zakelijke gesprekken. Het is belangrijk dat je binnen een minuut kunt vertellen wat je bedrijf doet, in welke markt je actief bent en wie je doelgroep is. Laat zien dat je in jezelf gelooft, en durf je successen op een sympathieke manier op te noemen.

Onderhoud bestaande contacten
Hou bij met wie je interessante gesprekken hebt gevoerd. Stuur deze contacten kort na het eerste gesprek een mailtje en probeer het contact ‘levendig’ te houden. Linkedin is een goede manier om je zakelijke netwerk te vergroten, en zakelijke relaties bijeen te brengen.

Durf risico’s te nemen
Maak gebruik van nieuwe ontwikkelingen, en blijf doorleren. Ondernemers die succes genieten, durven risico’s te nemen. Ga uitdagingen aan, en wees niet bang om onderuit te gaan. Je leert van je fouten en het zorgt ervoor dat je beter wordt in wat je doet.

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *