Facebook kondigt nieuwe dating functie aan

Facebook voegt binnenkort een datingfunctie toe aan zijn mobiele app. Dit heeft CEO Mark Zuckerberg zojuist aangekondigd.
Met deze nieuwe functie wordt rekening gehouden met de privacy en veiligheid. Je vrienden zullen je datingprofiel niet te zien krijgen. De nieuwe datingfunctie in de Facebook-app is volgens Zuckerberg bedoeld voor ‘relaties voor de lange termijn’. “Er zijn 200 miljoen mensen op Facebook die hun profiel aangeven dat ze singel zijn,” zei Zuckerberg.

Gebruikers van de datingfunctie kunnen communiceren met anderen die zich hebben aangemeld voor specifieke evenementen en groepen rond interesses.

Met de datingfunctie gaat Facebook, dat wereldwijd 2,2 miljard actieve gebruikers heeft, de concurrentie aan met onder meer Tinder.
De aandelenkoers van Match Group (de eigenaar van Tinder) stortte na de aankondiging flink in.

Verwijder gemakkelijk data van bezochte sites

Facebook lanceert binnenkort ook een functie waarmee gebruikers data over door hen bezochte websites en gebruikte apps kunnen verwijderen. Facebook kondigt de nieuwe functie genaamd Clear History aan. Facebook-gebruikers kunnen hiermee inzien welke gegevens websites en apps hebben verzameld. Het gaat onder andere om websites met een Like-knop waarmee wordt bijgehouden welke pagina’s een Facebook-gebruiker bezoekt.

De Clear History-functie is nog in aanbouw en wordt pas over enkele maanden gelanceerd. Met deze functie kunnen gebruikers kunnen ook aangeven dat ze niet meer willen dat voortaan deze gegevens worden verzameld.

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *